Met een team deskundige begeleiders maken we kwetsbare jongeren in Amsterdam weerbaarder.

Onze coaching op maat, (sport-)trainingen en workshops leveren snel resultaat op. We weten wat het inhoudt om in een onveilige omgeving op te groeien. Ons doel is om jongeren weerbaarder te maken en ze écht te helpen.

We zetten regelmatig sport en rolmodellen in als middelen om de theorie te verdiepen. In team- of individueel verband maken we dingen bespreekbaar, we bieden steun en laten zien dat je altijd een keuze hebt.

Of het nou gaat om jongeren, ouders, school of instanties: ze kunnen altijd op ons rekenen. We maken waar wat we beloven. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? We denken graag mee.

Over IMD

Stichting IMD is een jonge en innovatieve organisatie op het gebied van preventieve jeugdhulp. Met een team professionele begeleiders leveren we tastbare resultaten. Dankzij onze unieke methodiek en kleinschalige aanpak bereiken we jongeren die anders tussen wal en schip vallen.

We weten hoe het is om in een onveilige omgeving op te groeien. Maar die omstandigheden hoeven niet je toekomst te bepalen. We geloven dat iedereen beschikt over bijzondere eigenschappen die het waard zijn om te ontwikkelen en koesteren. Kies je voor IMD, dan kies je vanuit je hart.
Samen geven we jongeren een kans en een toekomst!

Wat doen wij?

IMD biedt verschillende vormen van coaching aan. We bekijken welk aanbod het beste bij een jongere past en zorgen dan voor maatwerk. Tijdens onze coaching komen allerlei onderwerpen aan bod zoals groepsdruk, assertiviteit, normen & waarden en pesten. Ook actuele thema’s zoals lachgas, gokken, privacy, leningen en schoolwissel worden behandeld.

Onze trajecten duren tussen de 3 maanden en een jaar. Dankzij een 4-stappenplan is onze coaching altijd concreet, gestructureerd en doelgericht. We maken daarbij gebruik van het GROW-model (Goal, Reality, Options, Will). Doel is om jongeren weerbaarder te maken, zelfvertrouwen te geven en hen écht vooruit te helpen. We zetten regelmatig sport en rolmodellen in als middelen om de theorie te verdiepen. In team- of individueel verband maken we dingen bespreekbaar, we bieden steun en laten zien dat je altijd een keuze hebt.

Onze visie

Veel jongeren in Amsterdam behoren tot een risicogroep met weinig perspectief. Ze dreigen af te glijden naar criminaliteit en verslaving. Wij willen het liefst het aantal jongeren dat hulp nodig heeft, binnen vijf jaar halveren. Veel van de jongeren die nu onze coaching doorlopen, zijn dan volwassen. Dankzij hun coachingstraject bij IMD zijn ze er in geslaagd om hun talenten te ontwikkelen en iets te maken van hun leven. Zij zijn dan onze nieuwe rolmodellen.

Missie

Stichting IMD wil voorkomen dat jongeren in langdurige zorgtrajecten terechtkomen vanwege delinquent en antisociaal gedrag. We helpen jongeren tussen de 10 en 23 jaar om vaardigheden te ontwikkelen die meer inzicht geven in hun eigen handelen. Wij laten ze zien wat het betekent om je verantwoordelijk te voelen. Samen gaan we op zoek naar hun talenten. Door daar op te focussen worden ze weerbaarder en krijgen ze de kans om volwaardig deel te nemen aan de maatschappij.