Welkom bij perMens

Iedereen doet ertoe.

Iedereen telt mee. PerMens werkt samen, zodat iedereen gezien wordt en meedoet. Samen blijven we scherp, samen staan we sterk. Samen kunnen we er nog meer zijn voor jou… perMens!

PerMens is de nieuwe naam van Stichting Volksbond Streetcornerwork. PerMens biedt een wijkgerichte, integrale aanpak en kan bouwen op gespecialiseerde ervaring in straathoekwerk, wonen en activering. Een outreachende aanpak, de focus op cliëntparticipatie en zelfregie vormen het kloppende hart van perMens, een organisatie die werkt voor en met de meest kwetsbare mensen in de samenleving.

 

Meer informatie vind je op onze website

Jij doet er toe

Jij doet ertoe.
We kijken mee door jouw ogen, ontdekken samen wat speelt en wat nodig is. PerMens blijft in de buurt en ondersteunt je. We zoeken samen naar oplossingen en dagen je ook uit om in je kracht te komen en aan de slag te gaan. Voor en met jou, sowieso naast jou. En altijd anders. PerMens maakt het onderscheid, zodat jij het verschil kan maken.

Marwan Fennich, straathoekwerker voor jongeren in Uithoorn

‘Ik was zelf een ‘boze jongen’. Een straathoekwerker heeft mijn leven veranderd. Nu kan ik zelf het verschil maken. Een vertrouwensband moet je rustig opbouwen, zo bereik je zelfs de meest onbereikbare jongeren.’

De Juridisch Jongeren Coach

De Juridisch Jongeren Coach (JJC) biedt een basis ondersteuning aan de jongeren tussen 16 en 27 jaar in de vorm van informatie en advies op sociaal juridisch vlak en bij lichte financiële vragen. De JJC zorgt ervoor dat deze hulpvragen in een vroeg stadium worden opgepakt zodat deze problemen niet uit de hand lopen. Hier kan gedacht worden aan het informeren van de jongeren over o.a. arbeidscontract, zorgverzekering, studiefinanciering, boetes en onderwijs. De JJC doet dit middels de workshops of bij 1 op 1 begeleiding. De JJC ondersteunt ook bij het doen van aanvragen of het schrijven van bezwaarschriften.

 

Wij gaan doorgaans zelf ook op zoek naar jongeren in hun (eigen) leefomgeving om zo actief (zonder wachtlijst) onze dienstverlening aan te bieden. Het doel is om gemakkelijk bereikbaar, toegankelijk en flexibel te zijn.

.

Bekijk de video over perMens