Stichting Be ok

Benutten van onbenutte kansen..

Be OK is een organisatie dat zich inzet voor kansarme jongeren in Amsterdam. Wij inspireren jongeren om alles uit hun potentie te halen en een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij waarvan zij deel uitmaken. Wij promoten positieve verandering in jongeren en steunen hun verandering naar volwassenheid op drie manieren:

Wij verbeteren de gezondheid en welzijn van jongeren.

Wij bereiden jongeren voor op onderwijs en werk.

Wij betrekken jongeren in positieve maatschappelijke betrokkenheid.

Jongerenbegeleiding

Be ok begeleidt jongeren die vastlopen in verschillende situaties: thuis, op school, in de vriendengroep en/of in de vrije tijd. Hierbij richt Be Ok zich specifiek op kwetsbare jongeren in de leeftijd van 6 tot en met 27 jaar.

Be Ok werkt integraal, maar vooral ook samen met de directe omgeving van jongeren. Dit betekent dat zowel de jongeren als de belangrijke betrokkenen in hun omgeving een bijdrage leveren om de jongere weer op de goede weg te helpen.

Be Ok biedt naast informatie en advies hulp in de zoektocht naar het meest passende perspectief voor jongeren; zoals het vinden van een passende school, stage-, werk-, of dagbestedingsplek.

Be Ok richt zich op de kracht van de jongeren, zodat ze de kans krijgen om het maximale uit zichzelf te halen. De persoonlijke aanpak en de jarenlange ervaring in het domein jeugd en welzijn zorgt ervoor dat wij efficiënt te werk kunnen gaan en de behoeftes van jongeren goed kunnen aanvoelen.

Sportbegeleiding

Be Ok beschouwt sport als een juweeltje binnen het jongerenwerk. Niet alleen is sport goed voor de fysieke en mentale gezondheid van jongens en meiden, het leert ze ook omgaan met regels en met andere jongeren. Be Ok bereidt zijn sportactiviteiten samen met jongeren zelf voor en voert ze ook gezamenlijk uit, omdat wij geloven dat zeggenschap geven de sleutel is tot het ontplooien van talent. Heb jij een leuk idee voor een sportactiviteit? We helpen je graag verder. Treuzel niet en app of mail ons!

Training & coaching

Coaching
Samen met de deelnemer stippelen wij een duidelijk proces uit waarin de deelnemer zijn persoonlijke doel helder voor ogen kan krijgen en zich hiermee kan vereenzelvigen. De begeleiding zal bestaan uit een gestructureerd en interactief proces, waarbij de deelnemer heel bewust bezig is met persoonlijke groei. Denk daarbij aan het vergroten van het zelfvertrouwen en het doorbreken van gedragspatronen die verdere ontwikkeling in de weg staan.

Hoe werkt coaching?
Tijdens de intake formuleren we gezamenlijk een duidelijke coachingsvraag. tijdens individuele gesprekken gaan we aan de slag met het bereiken van jouw persoonlijke doel.

Voor wie is coaching?
Coaching is bedoeld voor jongeren en professionals die met jeugd werken die meer uit zichzelf willen halen en zich willen blijven ontwikkelen. Voor mensen die hun talenten en vaardigheden maximaal willen ontplooien.

Hoelang duurt coaching?
Gemiddeld bestaat een volledig coachingstraject uit acht gesprekken. Een coachingstraject duurt maximaal een vier maanden. Doel is om de juiste handvatten mee te geven zodat iedere participant nieuwe patronen kan leren te gebruiken.

Training
Wij verzorgen persoonlijke en incompany trainingen voor professionals die met jeugd werken. Onze trainingen zijn gericht op het versterken van relaties en zelfvertrouwen. Wij maken aan de hand van de vraag een offerte op maat waarin de behoefte van de trainees voorop staat.

Mantelzorg

Veel jongeren die mantelzorg geven weten dat niet, omdat ze het de normaalste zaak van de wereld vinden om voor een ziek familielid te zorgen. Toch kan die verantwoordelijkheid zwaar zijn. Daarom is het belangrijk om erover te praten en hulp of begeleiding te zoeken. Ben of ken jij een jongere tot 24 jaar die bijvoorbeeld voor een autistisch broertje of zieke moeder of vader zorgt? Schroom dan niet om contact met ons te zoeken. Be Ok heeft veel informatie, een divers programma en altijd een luisterend oor voor jonge mantelzorgers.