Sloterplas Festival is terug!

Na jaren van afwezigheid, keert het Sloterplas Festival terug in Amsterdam Nieuw-West. Op 20september 2020 is de oever van de Sloterplas opnieuw het toneel voor muziekoptredens,straattheater, creatieve activiteiten, participatieprojecten en enkele foodstands. Alles in eencorona-proof omgeving, zodat de bezoekers optimaal en veilig kunnen genieten.

Locatie

Het Sloterplas Festival is het resultaat van een samengaan van twee prominente festivals die al eenaantal jaar plaatsvonden aan de Sloterplas, ter hoogte van de Meervaart; de Smaakboulevard enSouk&Co. De producenten van beide festivals, Marmoucha, 24-Karaat en DW-RS, kennen elkaar vaneerdere samenwerking in Nieuw-West, onder meer van de legendarische Sloterplas Festivals die in2009 en 2010 werden georganiseerd. Met het onder het stof vandaan halen van die naam, willen deorganisatoren de tijden van weleer laten herleven. De eerste editie zal vanwege de huidige coronasituatie misschien iets minder groot zijn, maar minstens zoveel vuurwerk opleveren voor debewoners van Amsterdam Nieuw-West en de rest van Amsterdam.

Het Sloterplas Festival staat voor muziek, theater, creatieve ontwikkeling en sport. Bezoekers wordenuitgenodigd om zowel te genieten van het culturele en culinaire als om zelf mee te doen,bijvoorbeeld aan de creatieve workshops. Voor kinderen is er een speciale area waar ze kunnenspelen en zichzelf kunnen ontwikkelen.

Aandacht

Meer dan ooit besteedt het Sloterplas Festival aandacht aan straattheater. Onder meer door eensubsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst kunnen we dit programma verder uitbreiden,waarmee we op den duur willen uitgroeien tot het straattheaterfestival in Amsterdam. Maar altijdsamen met een bijzondere muziekprogrammering die aansluit bij de diversiteit van de buurt en waariedereen zich in herkent. Op zowel het vlak van theater als muziek geven wij ook lokale talenten dekans om zich te ontwikkelen. Met een aantal buurtbewoners wordt nu al aan een straattheateractgewerkt en jonge musici krijgen een plekje op het muziekpodium of achter de DJ booth.Het Sloterplas Festival wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Gemeenste Amsterdam

– Stadsdeel Nieuw-West, VSB fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor deKunsten en een groot aantal partners in Amsterdam Nieuw-West.