Wonen

Er zijn verschillende sites waar je terecht kan voor het vinden van een gepaste woning. Je kan een appartement, een huis of een kamer huren.

Woning zoeken:
18 jaar of ouder? Schrijf je gelijk in als woningzoekende bij Woningnet
Bij Woningnet werken ze met een bepaald puntensysteem. Kijk hier hoe deze werkt.

Huurtoeslag:
Bij de Belastingdienst kun je huurtoeslag aanvragen als je inkomen onder een bepaalde grens ligt. Huurtoeslag helpt bij het betalen van de huurkosten. Woon je in een sociale huurwoning? Dan ontvang je hoogstwaarschijnlijk huurtoeslag. Klik hier om na te gaan of je in aanmerking komt voor een toeslag.

Huurschuld:
Neem bij (dreigende) huurschuld zo snel mogelijk contact op met je huisbaas en vraag een betalingsregeling aan. Spring gerust binnen bij JIP Nieuw-West of contacteer ons per mail (info@jipnieuwwest.nl)

Vereniging Eigen Huis

Deze organisatie is gericht op huiseigenaren en biedt informatie en advies over alles wat te maken heeft met wonen, inclusief verhuizen, bouwen en onderhoud.

Naar vereniging eigen huis

WoningNet

WoningNet is een platform dat helpt bij het zoeken naar sociale huurwoningen in Nederland. Hier kunnen mensen zich inschrijven en reageren op beschikbare woningen.

Naar Woningnet

Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs

De Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen (NVM) is een belangenvereniging voor makelaars en taxateurs. Ze kunnen helpen bij het vinden van een geschikte woning en bieden informatie over het koop- en verkoopproces.

Naar NVM

Verhuisadviseurs

Deze organisatie biedt professioneel advies en ondersteuning bij het plannen en uitvoeren van een verhuizing. Ze kunnen helpen bij het regelen van verhuisdiensten, zoals verhuisbedrijven, inpakken en transport.

Naar Verhuisadviseurs

Huurcommissie

De Huurcommissie is een overheidsinstantie die helpt bij geschillen tussen huurders en verhuurders. Ze bieden informatie en ondersteuning bij problemen met huurprijzen, onderhoud en andere huurkwesties.

Naar Huurcommissie

Connect met ons

Heb je vragen, ideeën of gewoon behoefte aan een luisterend oor? Wacht niet langer! Neem contact met ons op en laat ons jou helpen om jouw stem te laten horen. Of je nu op zoek bent naar advies, informatie of hulp, ons team staat klaar om je te ondersteunen.

Contact Contact