Relaties

Het begrip ‘relatie’ omvat vriendschaps-, familie- en liefdesrelaties, die variëren van goed tot slecht. Deze sectie biedt informatie over verliefdheid, trouwen, relatieproblemen, seks en seksualiteit.

Vragen? Neem contact op via e-mail (info@jipnieuwwest.nl), telefoon of WhatsApp. Je kunt ook langskomen op dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur, of op maandag, woensdag en vrijdag op afspraak.

Voorbeelden van vragen:

  • Mijn vriendje gedraagt zich bezitterig. Is dat normaal?
  • Al mijn vriendinnen hebben al seks gehad. Wanneer ben je er klaar voor?
  • Ik heb een vriendje dat tien jaar ouder is. Is dat abnormaal?
  • Mijn vriendinnetje zegt vaak ‘nee’ maar lacht erbij. Wat bedoelt ze?

 

 

 

Vriendschappen

Iedereen heeft vrienden nodig. Vrienden zijn mensen die jou ook als vriend zien, die je kunt vertrouwen en die je steunen. Slechte vrienden daarentegen gebruiken en beschadigen je.

Moeite met het maken van vrienden of voel je je eenzaam? Heb je last van groepsdruk of verkeerde vrienden? Er is hulp en informatie beschikbaar om je te ondersteunen.

 

Verliefdheid, liefde en relaties

Wanneer je verliefd bent of een liefdesrelatie aangaat, kan er veel veranderen in je gevoelens en in je leven. Een relatie kan je energie geven, maar ook vragen en onzekerheden oproepen: is wat ik voel normaal? Hoe afhankelijk moet ik me opstellen? Hoe ga ik om met de relatie met mijn ouders? Wat doe ik met mijn vriendschappen nu ik verkering heb? Wil ik samenwonen? Misschien trouwen?

  • Informatie over verliefdheid: Sense
  • Informatie over verkering en relaties: Sense

 

Veilig vrijen en anticonceptie

Op de Wingerdweg 52 in Amsterdam-Noord kun je op maandag- en vrijdagmiddag (13:30-17:00 uur) het Sense/soa-spreekuur bezoeken. Sense biedt ondersteuning bij vragen over seks, relaties en soa’s via gesprekken, onderzoeken, soa-tests, behandeladviezen, recepten of doorverwijzingen naar specialisten. Wat jij nodig hebt, wordt aangepast aan jouw situatie. Sense is vooral handig als je liever niet naar de huisarts gaat. Anonieme hulp is beschikbaar.

Direct een afspraak maken voor het Sense Spreekuur: Gratis en anoniem. Bezoek ook de GGD-website voor meer informatie.

Andere vragen? Bel, mail naar info@jipnieuwwest.nl. Je kunt ook binnenlopen op dinsdag en donderdag tussen 10:00 en 16:00 uur, of op maandag, woensdag en vrijdag op afspraak.

Veilig vrijen betekent jezelf en je partner beschermen tegen geslachtsziekten (SOA’s) en ongewenste zwangerschap. Anticonceptie betekent het voorkomen van zwangerschap.

SENSE Je kunt terecht bij het Sense/soa-spreekuur op maandag- en vrijdagmiddag (13:30-17:00 uur) aan de Wingerdweg 52 in Amsterdam-Noord. Sense biedt hulp op het gebied van seks, relaties en soa’s door middel van gesprekken, eventueel aanvullend onderzoek of een soa-test, behandeladviezen, recepten of een doorverwijzing naar een specialist, afhankelijk van wat jouw situatie vereist. Sense is vooral bedoeld voor situaties waarin contact met de huisarts niet mogelijk of gewenst is. Anonieme hulp is mogelijk.

Maak direct een afspraak voor het Sense Spreekuur: Gratis en anoniem. Bezoek ook de site van de GGD voor meer informatie.

Bij sense kan je ook terecht met vragen over seks en geloof, seksualiteit, relaties en internet, geslachtziektes, seksuele voorkeur en alles wat daar tussen of buiten valt.

 

Connect met ons

Heb je vragen, ideeën of gewoon behoefte aan een luisterend oor? Wacht niet langer! Neem contact met ons op en laat ons jou helpen om jouw stem te laten horen. Of je nu op zoek bent naar advies, informatie of hulp, ons team staat klaar om je te ondersteunen.

Contact Contact