School en studie

School is een geweldige plek waar we veel leren en nieuwe dingen ontdekken. We hebben verschillende vakken, zoals rekenen, taal, geschiedenis, aardrijkskunde en nog veel meer. Door naar school te gaan, vergroten we onze kennis en ontwikkelen we belangrijke vaardigheden.

Maar wist je dat er ook iets spannends is dat stages heet? Een stage is als een kijkje nemen in de echte wereld, waar we kunnen ervaren hoe het is om te werken in een beroep dat we interessant vinden. Tijdens een stage krijgen we de kans om te leren van professionals in hun vakgebied.

Stel je eens voor dat je geïnteresseerd bent in dieren en graag een dierenarts wilt worden. Met een stage kun je meekijken in een dierenkliniek en zien hoe de dierenartsen voor zieke dieren zorgen. Je kunt leren hoe je een dierenonderzoek uitvoert, medicijnen toedient en zelfs hoe je een dierenpoot verbindt. Het is een geweldige manier om te ontdekken of dit beroep echt iets voor jou is.

Op school bereiden we ons voor op deze stages door te leren en te oefenen. We ontwikkelen vaardigheden zoals communicatie, samenwerking en probleemoplossing. Deze vaardigheden zijn niet alleen belangrijk op school, maar ook in het echte leven en tijdens onze stage-ervaringen.

Dus, terwijl we onze lessen op school volgen, laten we ook nadenken over wat we graag willen leren tijdens een stage. Misschien wil je wel in een ziekenhuis werken, een journalist zijn of een kok worden. Wat je ook kiest, het is belangrijk om nieuwsgierig te blijven en altijd te blijven leren.

School en stage zijn geweldige kansen om te groeien, nieuwe vrienden te maken en te ontdekken wat we graag willen doen als we ouder worden. Dus laten we genieten van onze tijd op school en uitkijken naar alle spannende avonturen die ons te wachten staan tijdens onze stages!

Vragen? Dat begrijpen we

Ik zoek hulp. Bij wie kan ik terecht?

Ga naar iemand die je vertrouwt. Bijvoorbeeld je vader of moeder, de ouders van een vriend(in) of een buurvrouw, een oom of een tante. Kies een volwassene met wie je durft te praten.
Wil je liever anoniem praten? Onderaan deze pagina staat een lijstje met organisaties die naar jouw verhaal kunnen luisteren.
Het is spannend om het te vertellen. Daar is moed voor nodig. Maar bedenk: daarna voel je je vaak beter, want praten is de 1e stap om het pesten te stoppen.

Wie kunnen je nog meer helpen?

Soms praat je liever met iemand die je niet kent. Of ben je op zoek naar nog meer informatie over en tips bij (online) pesten. Er zijn organisaties die je dan kunnen helpen. Neem gerust een kijkje op hun website, want ze zijn er voor jou.

Rijksoverheid

Het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) duurt 4 jaar en heeft 4 leerwegen. Die verschillen van elkaar in niveau en hoeveelheid beroepsgericht en theoretisch onderwijs.

Vol Gas naar brugklas

Ga jij naar de brugklas? Dan is deze website voor jou. Er staat veel handige informatie op over hoe de brugklas werkt met tips om er een leuke tijd van te maken.

DUO

Doe je vmbo, havo, vwo, vso of praktijkschool? Vraag hier uw tegemoetkoming scholieren aan.

Stagemarkt

Zoek nu direct een erkend leerbedrijf

Jeugdfonds sport en cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal en muziekles.

Connect met ons

Heb je vragen, ideeën of gewoon behoefte aan een luisterend oor? Wacht niet langer! Neem contact met ons op en laat ons jou helpen om jouw stem te laten horen. Of je nu op zoek bent naar advies, informatie of gewoon een vriendelijke chat, ons team staat klaar om je te ondersteunen.

Contact Contact