Dit jaar liever niet Halloween of Sint-maarten.

Ga dit jaar niet langs de deuren om snoep op te halen met Sint-Maarten en Halloween. Dat is de dringende oproep die burgemeester Halsema doet aan Amsterdammers en andere inwoners van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland.

Risico

‘In griezelkostuum of met een lampion langs de deuren lopen? Doe het dit jaar niet. De regio
Amsterdam-Amstelland bevindt zich in het hoogste risiconiveau en het aantal besmettingen
neemt nog steeds toe’, zo staat in de oproep van de Veiligheidsregio geschreven. Halloween wordt gevierd op 31 oktober, Sint-Maarten op 11 november..

Beperking sociale contacten

Het wordt ouders afgeraden om met hun kinderen aan te bellen voor snoep en het zingen van liedjes. Vaak gebeurt dat in samengestelde groepen van ouders en kinderen en dat gaat in tegen het corona-advies om de sociale contacten buiten het gezin om te beperken. Wel staat het scholen en kinderdagverblijven vrij om binnen de klas of groep activiteiten te organiseren rond Halloween en Sint-Maarten.

Volgend jaar?

‘Als we nu onze sociale contacten en het aantal bewegingen in straten en buurten beperken, kunnen we volgend jaar Halloween en Sint-Maarten weer samen vieren’, aldus Halsema. Momenteel loop je te veel risico dat je besmet raakt. Dus laat het dit jaar maar zitten.

Meer berichten