Hallo

Pssst, we hebben een nieuwtje voor je: het Ontwikkelplein is van start gegaan! Je bent een van de eersten aan wie we dit vertellen. Het is geen geheim, we hopen juist dat je het doorvertelt aan iedereen die een (andere) baan of opleiding zoekt! Waarom je dat zou doen? Dat leggen we graag even uit.

Zie bijlage

Wat is het Ontwikkelplein

Het Ontwikkelplein is een laagdrempelige fysieke en online plek voor mensen uit Nieuw-West die op zoek zijn naar (ander) werk. Bij het Ontwikkelplein in de OBA Slotermeer kunnen ze gratis in gesprek met carrièrecoaches. Op basis van hun kwaliteiten (skills) ontdekken ze welk werk of welke opleiding bij ze past. Hun talenten staan dus centraal, niet diploma’s of werkervaring. Hierdoor kunnen we heel breed kijken naar iemands mogelijkheden. De carrièrecoach heeft verschillende tools ter beschikking om erachter te komen waar iemand goed in is en wat hij of zij leuk vindt. Daar volgt dan een advies uit voor een passende baan, gratis training, taalhulp, een leuke opleiding en/of financiële tips om die opleiding te kunnen betalen.

Gratis app Match your Skills

Werkzoekenden kunnen ook 24/7 via de app Match your Skills ontdekken wat hun skills zijn en welk werk daarbij past. De app is gratis te downloaden in alle appstores. Door de serious games te spelen, kan een profiel gemaakt worden. Is de speler bijvoorbeeld zorgzaam, nauwkeurig, een snelle beslisser, stressbestendig, creatief en/of een leider? Allemaal zaken die van belang kunnen zijn bij het vinden van een baan die bij je past. Bij een passende match krijg je rechtstreeks contact met werkgevers via Whatsapp, e-mail of telefoon. Een nieuwe manier van solliciteren dus. Benieuwd welk profiel jij hebt? Probeer de app zelf ook eens!

Proefdraaien vanaf 1 juni

Het is bijna zover, op woensdag 1 juni gaat het Ontwikkelplein van start. Vanaf die dag zijn alle kandidaten welkom bij ons ‘huisje’ in de OBA Slotermeer. Omdat het lastig is in te schatten hoeveel personen gaan komen, draaien we eerst een tijdje proef tot de officiële opening in september. Zo kunnen we inspelen op de vraag en behoeften en indien nodig extra carrièrecoaches opleiden.

Het Ontwikkelplein is een initiatief van o.a. de Gemeente Amsterdam, House of Skills, OBA en Play to Work in samenwerking met verschillende partners met werk-, opleidings- en taalaanbod.

Flyers om mee te geven

Het Ontwikkelplein is gloednieuw en is dus nog niet bekend bij werkzoekenden. Om daar verandering in te brengen, hebben we handig promotiemateriaal gemaakt. Heb je de flyers bij deze brief gezien? Daar hebben we nog veel meer van, dus deel ze vooral met kandidaten die op zoek zijn naar werk. Heel graag zelfs. Je kunt de flyers altijd bijbestellen via ontwikkelplein@amsterdam.nl o.v.v. promotiemateriaal, het aantal flyers en welk afleveradres.

Poster voor aan de muur

Bij de brief zit ook een poster. We zouden het erg waarderen als je die ophangt, zodat we nog meer mensen op het Ontwikkelplein kunnen wijzen.
Heb je nog meer ruimte over aan de muur of een plekje zichtbaar op het raam? Top! Dan sturen we je graag nog een of meerdere posters. Laat je het weten via ontwikkelplein@amsterdam.nl?