1. Kies de wijk

Geuzenveld

Slotermeer


Overtoomse veld

Slotervaart

Osdorp

Nieuw Sloten


De Aker

2. Kies de organisatie

1. Kies de wijk

Geuzenveld

Slotermeer


Overtoomse veld

Slotervaart

Osdorp

Nieuw Sloten


De Aker

1. Kies de organisatie

Stagemakelaar Nieuw-West

Bekijk Stichting IMD op Instagram voor de activiteiten

Een hele fijne dag toegewenst ✨ ...

Vervolg op de inzamelingsactie: Samen met @moederskracht hebben de jongeren voedselpakketten samengesteld van de ingezamelde producten. Aanstaande zaterdag zullen de jongeren deze pakketten uitdelen aan behoeftigen!🙌

#charity #ramadan #amsterdam #nieuwwest #togetherwecan #careforeachother #food #youth #socialwork #jongerenwerk #jongeren #jeugd
...

Op 8 maart viert de wereld Internationale Vrouwendag, een dag van strijdbaarheid en solidariteit voor vrouwen wereldwijd. Ontstaan in de twintigste eeuw als een platform voor vrouwenrechten wordt deze dag sinds 1911 internationaal gevierd en sinds 1912 ook in Nederland.

In 2024, meer dan honderd jaar later, blijft de noodzaak van Internationale Vrouwendag onverminderd. Genderongelijkheid, de loonkloof, geweld en discriminatie tegen vrouwen zijn nog steeds aan de orde, zelfs in Nederland. Laten we deze dag standaard in onze agenda’s markeren, want door het hele land worden zowel offline als online evenementen georganiseerd om deze belangrijke dag te belichten.
Op Internationale Vrouwendag vieren wij de vrouwen in ons team. Dagelijks zetten zij zich in zodat we jongeren en meiden in het bijzonder, in hun kracht kunnen zetten. ✊🏽#InternationaleVrouwendag #Solidariteit
...

Afgelopen twee weken hebben onze jongeren deelgenomen aan straatcolleges over Drugscriminaliteit. Dit was een reeks van 3 colleges. Tijdens deze colleges hebben ze gesprekken gevoerd over criminaliteit, straatcultuur en konden ze met elkaar van gedachten wisselen. In de laatste sessie kwam er een rolmodel langs, wat leidde tot waardevolle gesprekken en inzichten. Deze bijeenkomsten boden de jongens de mogelijkheid om hun mening te delen, van elkaar te leren en meer te weten te komen van de risico’s, hun rechten en plichten.

#jongerenwerker #jongeren #leren #college #straatcultuur
...

Afgelopen week zijn wij uitgenodigd door het Radicalisation Awareness Network voor expertisedeling in Boekarest met betrekking tot jongeren die zich afzetten tegen de overheid en het systeem. Experts uit verschillende Europese landen droegen hier aan bij. In het jongerenwerk is het belangrijk om jongeren niet te veroordelen, een open gesprek aan te gaan en het gebrek aan vertrouwen serieus te nemen om de jongeren beter te begrijpen. Ook wij herkennen de frustraties waar jongeren mee kunnen kampen. Zij voelen zich soms niet begrepen of gezien en kunnen een gevoel van onrecht beleven. Daarom is het voor ons als professionals des te belangrijker dat we samenwerken met onze jongeren om gezamenlijk aan hun vertrouwen in zichzelf en de maatschappij te blijven bouwen.

Special thanks to:

@RAN @boybroeders @christermattson @manuelcomeron @Onno Hansen-Staszyński @elen Pitiu @Ioana Tarariciuc @Arije Antinori, PDH @Savannah Hanson

#preventie #socialsafety #socialeveiligheid #jeugd #jongerenwerk #jeugdhulp #coach #coaching #trainingskills #training #growingabetterworldtogether #youth #empowerment
...

Deze week kregen we inspirerend bezoek van opbouwwerker Omar Khan van Preston United, een jeugd ontwikkelingsprogramma uit Preston.

Samen met Roel Schoenmakers, van kunstenaarscollectief Cascoland, ging Omar Khan van Preston United in gesprek
met onze projectleider over onze activiteiten en aanpak.

Het was een bijzondere kennismaking en smaakt naar meer!
Hou onze socials in de gaten voor nieuws over onze verdere samenwerking!

#jongerenwerk #jongeren #amsterdam #samenwerken #samenwerking
...

Jongeren kunnen na het plegen van een strafbaar feit jeugddetentie, een leer- en werkstraf en/of een geldboete opgelegd krijgen. De kinderrechter kan verder een gedragsbeïnvloedende of een vrijheidsbeperkende maatregel opleggen of besluiten tot plaatsing in ‘een inrichting voor jeugdigen’, een soort tbs voor kinderen. Gisteren hebben wij in samenwerking met de kinderrechter een bijeenkomst georganiseerd voor jongeren uit de Indische Buurt. We zien namelijk vaak jongeren die niet weten wat de kinderrechter doet, wat voor soort zaken zij behandelen en wat dit voor kinderen betekent wanneer zij met de kinderrechter te maken krijgen. Het was een inspirerende en informatieve avond waarbij jongeren de kans kregen al hun vragen te stellen over o.a. het strafrecht en kinderrecht🌟

#preventie #inspiratie #keuzes #jongerenwerk #jeugdcriminaliteit #gedrag #coaching
...

We zien dat bewoners vaak met hulpvragen rondlopen waarbij ze niet weten bij wie ze terecht kunnen. Aan de andere kant zien we organisaties die met hun aanbod de doelgroep niet altijd weten te bereiken. En om deze reden hebben we in september 2022 de eerste editie van het Social Event georganiseerd. Op 28 september jl. was het weer zover: we organiseerde de tweede editie van het Social Event.

De plek waar jong en oud elkaar konden ontmoeten, plezier maken en kennis maken met maatschappelijke partners. We hebben bewoners met hulpvragen weten te verbinden aan organisaties die iets voor ze kunnen betekenen. Ook werden er verschillende workshops door organisaties aangeboden waarbij bezoekers werden uitgedaagd iets nieuws te proberen, hun grenzen te verleggen en lekker sportief en creatief bezig te zijn.

We organiseerde ook in samenwerking met sport op maat een voetbaltoernooi waar er leuke prijzen gewonnen konden worden. Hoogtepunt voor de jongeren was het moment dat Ismael Saibari (speler van PSV en Marokkaans International en tevens ook ambassadeur van de Nouri Foundation) en Quinty Sabajo (speler van AFC Ajax vrouwen en Nederlands International) de prijzen kwamen uitreiken!

Dank aan alle aanwezige partners en sponsoren! Benieuwd naar de aftermovie? De link staat in onze bio! 🎬

#communitybuilding #growingabetterworldtogether #sociaalwerk #jongerenwerk #coaching #samenwerking #persoonlijkeontwikkeling @ismaelsaibari @quintysabajo_
...

Beste volgers,

Allereerst de beste wensen voor 2024! Dat het voor iedereen een mooi, vruchtbaar en succesvol jaar mag worden.

Stichting IMD kijkt terug op een jaar waarin we met kansrijke jongeren hebben mogen werken, die met een (klein en soms groot) steuntje in de rug zich hebben kunnen ontwikkelen in zelfredzame en veerkrachtige burgers.
We zijn trots op alle jongeren, de behaalde resultaten en alle samenwerkingspartners met wie we ons dagelijks voor de jongeren inzetten!

Ook in 2024 gaan we weer met mooie opdrachten aan de slag in onder andere Stadsdeel Nieuw-West, stadsdeel Oost en stadsdeel Zuid.

Stay tuned! Er komen mooie dingen aan 💫

#jongerenwerk #coaching #samenwerking #sociaalwerk #communitybuilding #gedragsverandering
...

Stichting IMD

Sportcoaching is een dienst waarbij jongeren door middel van sport en individuele begeleiding kunnen werken aan een beter toekomstperspectief. Het doel hiervan kan zijn: het vergroten van de weerbaarheid, wegnemen van (persoonlijke) problemen, werken aan zelfredzaamheid en het versterken van de eigen kracht.

Stichting IMD

Sportcoaching is een dienst waarbij jongeren door middel van sport en individuele begeleiding kunnen werken aan een beter toekomstperspectief. Het doel hiervan kan zijn: het vergroten van de weerbaarheid, wegnemen van (persoonlijke) problemen, werken aan zelfredzaamheid en het versterken van de eigen kracht.

Locatie

Van Moerkerkenstraat 67,
1064 KC, Amsterdam

Contactgegevens

E-mail: info@stichting-imd.nl
Website: www.stichting-imd.nl

Locatie

Van Moerkerkenstraat 67,
1064 KC, Amsterdam

Contactgegevens

E-mail: info@stichting-imd.nl
Website: www.stichting-imd.nl